Amsterdamsestraatweg 554 te Utrecht  |  Routebeschrijving
A A

Psychologische hulp (POH-GGZ)

In de praktijk werken twee praktijkondersteuners voor de geestelijke gezondheid: de POH-GGZ. Zij begeleiden patiënten met allerlei psychische en psychosociale problemen. Voorbeelden hiervan zijn burn-out, overspannenheid, angsten, somberheid, conflicten of andere zaken die u erg bezighouden. Een gesprek met de POH-GGZ biedt vaak structuur en verheldering. Ook hebben zij meer tijd om met u in gesprek te gaan over uw klachten. Waar nodig sturen zij u alsnog door naar andere hulpverleners of bieden zij u bijvoorbeeld online-therapie aan.

Wilt u in aanmerking komen voor deze zorg, overleg dan met uw huisarts. Uw huisarts kan u doorverwijzen naar de POH-GGZ. De POH-GGZ zal vervolgens een afspraak inplannen voor een intakegesprek en dit aan u doorgeven.

Het intakegesprek duurt 45 minuten. Vervolggesprekken duren 30 minuten.

Kosten
U hoeft voor de gesprekken met de praktijkondersteuners niet te betalen. De kosten worden vergoed door de basisverzekering. Uw eigen risico wordt niet aangesproken omdat de zorg onder huisartsenzorg valt. Ook hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

Onze POH-GGZ

Ica de Vries
Functie: POH-GGZ Aanwezig op woensdag en donderdag.
Irene van Rijswijk
Functie: POH-GGZ Aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

Actueel

17/01

Gezond blijven in de winter

Wat kunt u zelf doen om gezond te blijven in de winter? Kijk op deze p...

Lees meer
27/09

24 oktober staat de Griep-en pneumokokken vaccinatie gepland

De Griep-en pneumokokken vaccinatie staat voor dit jaar gepland op din...

Lees meer
Archief